Cãtre membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România

In jos

Cãtre membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România

Mesaj  Valentin la data de Joi Noi 18, 2010 10:27 pm

Inalt Prea Sfintite Mitropolit Vlasie,
Prea Sfintite Demosten,
Prea Sfintite Ghenadie,
Prea Sfintite Sofronie,
Prea Sfintite Teodosie,
Prea Sfintite Iosif,
Prea Sfintite Antonie,
Prea Sfintite Flavian,
Prea Sfintite Glicherie,
Prea Sfintite Dionisie,
Prea Sfintite Evloghie,

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din Romania se afla astazi in fata propriilor acte iresponsabile si disimulate timp de 25 de ani poporului credincios care si-a urmat cu incredere pastorii ce s-au indepartat de la Adevarata credinta Ortodoxa si morala crestina, intorcand Biserica cu fata spre apus.
Nimic nu poate fi comparabil cu deziluzia ce acopera o ierarhie considerata pana ieri Ortodoxa-Traditionalista asezata pe temelia credintei Sfantului Apostol Petru, iar astazi aruncata in afara Succesiunii si marturisirii de credinta apostolice de propriile vointe meschine ce o aduc in vrasmasie cu Dumnezeu, generand astfel si un statut canonic mai mult decat indoielnic al Bisericii noastre, implicand consecinte nedorite pentru fii duhovnicesti.
Cu multa amaraciune si indignare se descopera azi modalitatea periferica, rusinoasa si neortodoxa prin care in 1984 Biserica noastra a intrat in comuniune euharistica cu Sinodul Mitropolitului Kiprian, acesta fiind depus din treapta, caterisit, blestemat, dat anatemei, pentru schisma si erezie.
Unii dintre pastorii nostri au parasit calea Sfintilor Parinti reducand Biserica la valoarea propriilor acte antiortodoxe, tinand sub minciuna poporul dreptslavitor, batjocorindu-l, injosindu-l chiar si astazi prin incercarea umilitoare si disperata de ascundere a unei realitati potrivnice lor, numai pentru a se mentine comuniunea cu blestematii si caterisitii din Grecia.
Prin vointa si persistenta in greseala a unor pastori, Biserica noastra este in conflict deschis cu Legile bisericesti, si indreptatita intrebarea daca acestia au frica de Dumnezeu privind la realitatea de ansamblu care este lamentabila.
Trebuie sa constientizati ca poporul credincios nu este doar o cantitate amorfa de care sa dispuneti fara discernamant, nu poate fi supus de o maniera mai mult decat agresiva deciziilor ce-l indeparteaza de la mantuire !
Sinodul in Rezistenta, Mitropolitul Kiprian, episcopul Ambrozie, s-au rupt de Trupul Adevaratei Biserici Sobornicesti si Apostolesti, nu-l mai au pe Hristos, sunt impovarati de greutatea pedepselor necrutatoare ale Sfintelor canoane, nici Biserica Adevaratilor Ortodocsi a Greciei din care s-au rupt si de care au fost caterisiti, nu-i accepta spre reunificare deoarece nu abandoneaza erezia, avand si pozitii in contrast evident cu Invatatura de credinta Ortodoxa.

Istoria Bisericii Ortodoxe din Grecia, printr-o cronologie precisa si detaliata il prezinta ca un nemultumit pe arhimandritul Kiprian in 1979 deoarece nu a fost propus pentru hirotonia in arhiereu nici de Arhiepiscopul Auxentiu si nici de Mitropolitul Gherontie al Salamisului.Purtat de un orgoliu maladiv, Kiprian influenteaza pe Kallistos de Corint si Antonie de Megara sa hirotoneasca arhierei sub propria lor autoritate, cu dorinta fondarii unui nou sinod.
Astfel, sub o schisma discutabila, si fara binecuvantarea intaistatatorului Bisericii, arhimandritul Kiprian este hirotonit episcop, dupa care incepe sa-si manifeste cu glas mare invatatura eretica !

Episcopul Kiprian sustine existenta Harului la noii calendaristi si ecumenisti, oferind in manastirea lui si Sfanta Impartasanie a celor de pe stil nou, incep sa apara fisuri si Sinodul Kallistit se destrama, dupa care toti se intorc la Biserica mama.

Numai Kiprian ramane un razlet certat cu Sfintele canoane si formeaza propriul sinod, propria biserica, provocand multa tulburare la acel timp in Biserica !
Pe 20 ianuarie 1984, Mitropolitul Kiprian este acuzat public de ziarul Orthodox Typos (cel mai important ziar religios) de primirea a sute de nou calendaristi in manastirea sa pentru impreuna-rugaciune si impartasire, practica absolut interzisa vechilor-calendaristi.
In 1985, Kiprian este ales presedinte al propriului sinod autointitulandu-se "Biserica Ortodoxa Autentica a Greciei", (aceiasi titulatura ca florinitii) apoi Adevarata Biserica Ortodoxa in care introduce "novatoarea teologie a harului", considerandu-se a fi singurul ce are o marturisire de credinta corecta, ceilalti fiind etichetati ca extremisti !

El cere tuturor adeptilor sai sa-l numeasca si sa i se adreseze cu apelativul "TATAL" !

In noiembrie 1986, Arhiepiscopul Hrisostom si Sinodul florinit caterisesc pe Mitropolitul Kiprian de Oropos si Fili impreuna cu cei hirotoniti de el pentru ca :

1--invata ca nou calendarstii-ecumenisti au prezenta lucrarea Sfantului Duh in tainele lor ;

2-- acorda Sfanta impartasanie nou-calendaristilor ecumenisti ;

3--au provoacat schisma formand propriul sinod in Grecia, (luand acelasi nume ca GOC, generand confuzie in randul credinciosilor)

In prealabil insa, Kiprian a fost somat de 3 ori sa raspunda pentru faptele sale, a refuzat acest lucru afirmand ca cei care l-au hirotonit nu mai au nici o autoritate asupra lui.

Mitropolitul Kiprian incepe acum o campanie de denigrare a Adevaratului Sfant Sinod de episcopi, numindu-i extremisti pentru marturisirea lor de credinta in dezacord cu cea eretica propovaduita de el.
Chiar si celelalte Biserici Ortodoxe Traditionaliste au condamnat schisma si erezia lui Kiprian, s-au detasat complet de aceasta grupare Kiprianito-Ambrozita ce rataceste pe cai straine Ortodoxiei, si numai pastorii Bisericii noastre persista in potrivnicia si vrasmasia cu Dumnezeu, mentin Biserica si poporul sub pedepsele canoanelor, numai pentru continuarea legaturilor cu blestematii si caterisitii lor prieteni Kiprian si Ambrozie.
Sa nu se insele pastorii nostri, si mai ales cei care sunt la originea acestor nesabuinte ca vor scapa de dreapta judecata a lui Dumnezeu pentru necinstirea Bisericii lui Hristos, fara a se intoarcere in sanul Ortodoxiei Adevarate.
Potirul Sinodului in Rezistenta este unul cu merinde spre osanda, doar cu paine ce nu poate fi Trupul Tainic al lui Hristos de care s-au rupt acum 25 de ani, doar spre implinirea orgoliului neincapator al Mitropolitului Kiprian si trairea deplina a uraciunii fatarniciei.
Schismaticii si ereticii, caterisitii si cei dati anatemei, sau cei depusi din treapta care continua orice lucrare duhovniceasca de la care au fost opriti, sunt in vrasmasie cu Dumnezeu, rupti de Biserica si sub povara multiplelor pedepse canonice.
Primirea de catre Biserica noastra a impartasaniei din potirul spre osanda al Sinodului in Rezistenta, impreuna-slujirea cu schismaticii si ereticii care s-au impartasit din Sfantul Potir al Sfintei Bisericii lasata noua mostenire de Sfantul Glicherie Marturisitorul, au consecinte imediate pe linie canonica.
Pe temeiul invataturii Sfintei Scripturi, a Sfintilor Parinti, si a drepturilor fiecarui membru al Bisericii, cer ingaduinta membrilor Sfantului Sinod sa le adresez cateva intrebari directe, individuale, la care nadajduiesc sa ma invrednicesc de raspunsuri concrete si fara intarziere, caci mantuirea credinciosilor nu este o gluma, nu este si nu trebuie sa fie doar o optiune dupa dispozitia celor care confunda Biserica cu o afacere personala, nu trebuie sa se reduca la un monopol al deciziilor anticanonice ale ierarhiei care inseala fii duhovnicesti, si nu trebuie sa ne supunem orbeste unor pastori ce ne duc direct la pierzare prin jefuirea Bisericii de cele sfinte !

1) Pe segmentul de timp care incepe in 1984 si pana astazi, datorita abaterilor canonice multiple ale Sinodului in Rezistenta cu care impartasim Sfantul Potir iar ambele Biserici formand un singur Trup, considerati prezenta lucrarea Duhului Sfant in savarsirea Sfintelor Taine ale Bisericii noastre !?

2) Ce intentionati sa faceti din Biserica noastra, ramane in continuare o anexa la dispozitia caterisitului si blestematului Sinod in Rezistenta, ne mentineti sub greutatea blestemelor Sfintelor canoane, sau luati in considerare posibilitatea readucerii Ei la Adevarata Ortodoxie !?

3) Prin prisma Legilor bisericesti si a Invataturii Sfintilor Parinti, astazi cand cunoastem cu totii inselatoria Mitropolitului Kiprian si a lui Ambrozie, rupti de Biserica, schismatici, caterisiti, dati anatemei, condamnati, depusi din treapta, opriti de la savarsirea celor sfinte, considerati Sinodul in Rezistenta Biserica !?

4) Cum puteti explica impreuna-slujirea si impreuna-impartasirea cu membrii Mitropoliei Moldovei si Patriarhiei Moscovei neexistand nici o comuniune cu acestia, pe ce temei canonic ati savarsit aceste nesabuinte aducatoare de consecinte dintre cele mai grave peste credinciosii Bisericii noastre!?

5) Considerati ca masacrul duhovnicesc plin de agresivitate la care este supus poporul credincios al Bisericii noastre a fost doar o greseala, simpla nestiinta, sau un act premeditat al celor fara Dumnezeu !?

6) Cum justifica arhiereii ce cunosteau adevarul despre Kiprian tacerea lor vinovata, complice la nesabuinta, preferand ingenuncherea Bisericii si a credinciosilor, tradarea lui Hristos, numai pentru a se mentine o comuniune interesata si aducatoare de pierzare, uitand ceasul infricosatei judecati gandind poate ca ei sunt peste Legile lui Dumnezeu !?

7) Care este astazi adevarata identitate a Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din Romania invaluita de fumul sincretismului religios in care s-a rugat si impartasit cu schismatici, eretici, depusi din treapta, caterisiti, blestemati, anatemizati, stil nou, ecumenisti, cripto-ecumenisti, protestanti, catolici, anglicani, prin viclenia unor pastori care au asezat sub picioarele lor Sfintele canoane si Invatatura Sfintilor Parinti !?

Cool Considera membrii Sfantului Sinod necesar contactul imediat cu Adevaratele Biserici Ortodoxe Traditionaliste de care oricum va fi nevoie pentru reprimirea noastra in Ortodoxie, sau veti alege continuitatea cu jalnicul Sinod in Rezistenta ce se considera a fi singura Biserica mantuitoare, iar restul doar niste extremisti ce nu reusesc sa-i inteleaga marturisirea de credinta eretica !?

9) Exista cel putin la unii membri din Sinod dorinta cu nuante crestine de a-si cere iertare fiilor duhovnicesti ai Bisericii pentru dispretul, minciuna si injosirea la care au fost supusi de cei fara frica de Dumnezeu, si care continua sa zideasca si astazi caramizile pierzarii duhovnicesti !?


10) Crede Sfantul Sinod ca porunca a 5-a cu privire la ferirea de eretici este valabila si pentru Biserica noastra, sau printr-o dispensa speciala se poate face abstractie de la randuielile Sfintilor Parinti !?

11) Cum justificati penibila tacere de la intrunirea Sinodului in primavara cand s-a discutat problema grecilor cunoscuta de multi ani, ascunzand credinciosilor ratacirile canonice extrem de grave ale celor de la varful Bisericii, ce au consecinte directe asupra intregii comunitati a credinciosilor ce o tineti departe de actele ascunse si iresponsabile ale celor care se cred atotstapanitori si cu drepturi aberante asupra fiilor duhovnicesti !?

12) Nu considerati inca necesara prezentarea unei pozitii ecleziologice consecvente si ancorata faptic in trairea Bisericii, pozitionarea fara ambiguitate fata de Sinodul in Rezistenta, ecleziologia eretica si schisma acestuia, comuniunea cu ereziarhul Kiprian, fata de Mitropolia Moldovei si Patriarhia Moscovei, serghianism, ecumenism, vis-a-vis de toti lepadatii Ortodoxiei Adevarate cu care mentineti legaturi ce va aseaza in fata urgiei pedepsei Sfintelor canoane !?


Nu se mai poate invoca astazi nestiinta sau greseala in justificarea comuniunii euharistice cu SiR, si cu atat mai putin mentinerea in forta a acesteia de cei care nu gandesc nici la propria mantuire, iar dintr-o perspectiva ecleziologica aceasta este chiar impotriva firii !

Ceea ce se constata in prezent nu este decat o impotrivire fatisa la Legile lui Dumnezeu, la Poruncile bisericesti, o alunecare in afara Adevaratei Ortodoxii, avand ca prima consecinta pradarea Bisericii lui Hristos de cele sfinte, si inutil sa detaliem ca toate au consecinte asupra intregii mase a credinciosilor.

Aveti sub pastorire la 1 milion de suflete, si datorita comuniunii cu grecii sau slujirii si impartasirii cu moldovenii si moscovitii cu ramificatiile acestora prin care ati asezat la loc de necinste glasul Adevaratei Bisericii care este si Glasul lui Hristos, putem spune fara rezerve ca purtati vinovatia indepartarii de Dumnezeu.

Nimic, absolut nimic nu va ingaduie sa mentineti comuniunea cu Kiprian, iar acei membri ai Sfantului Sinod care nu sunt la originea acestui demers nelegiuit, sa nu se considere absolviti de vinovatie, din antichitate si pana astazi Biserica Ortodoxa se conduce de Sinod, iar tot binele sau raul din trairea acesteia se aseaza in mod egal peste intregul Sinod.

Ganditi-va cu luare aminte la statutul necanonic al Bisericii noastre, la nesocotirea Legilor sfinte ce ne stau impotriva, prin glasul carora astazi Biserica noastra se prezinta cu un mare semn de intrebare cand facem referire la lucrarea Duhului Sfant in savarsirea Sfintelor Taine.

De inteles este ca acesti 25 de ani de prietenie cu grecii nu pot fi cu usurinta dati la o parte de unii membri din Sinod, dar nici nu-i puteti aseza pe ei inaintea lui Dumnezeu si peste Legile Bisericii, sacrificand in mod necugetat proprii fii duhovnicesti !

Pentru unii membri din Sinod ce Il aseaza pe Dumnezeu in urma a toate si nu par a se dezlipi de schismaticii si ereticii greci chiar cu pretul mentinerii Bisericii in anormalitate, exista posibilitatea convingerii Sinodului in Rezistenta de reintegrare a Bisericii din care s-a desprins in 1984, in acest mod se ridica caterisirea si toate anatemele sub care sunt astazi, devin membri ai Bisericii cu drepturi depline pastrand si rangurile actuale, li se deschide astfel usa mantuirii, iar Sinodul nostru poate continua cu ei legaturile personale sau duhovnicesti la un alt nivel.

Deja putem numara doi ani de la inceperea timida a discutiilor intre SiR si Sinodul PS Hrisostom de Atena pentru reunificare, kiprianitii cantoneaza insa pe cele trei puncte esentiale si ne-negociabile, ma gandesc poate ca interventia Bisericii noastre pe langa prietenii lor greci va accelera si influenta pozitiv rezultatul discutiilor, ajungandu-se in final la reintregirea mult dorita a Bisericii lui Hristos.

Aceasta ar fi placut si lui Dumnezeu, sa nu se creada ca eu vizez persoane spre discreditare, spun doar adevarul, de fapt Mitropolitul Kiprian si Episcopul Ambrozie au fost oaspeti primiti cu toata dragostea in casa parinteasca din Radaseni la putin timp dupa trecerea la cele vesnice a vrednicului de pomenire Preotul Nicolae Onofrei.

Cinstirea fetelor bisericesti este o porunca ce trebuie respectata cu desavarsire, trebuie sa-i vedem ca pe niste slujitori si mijlocitori ai mantuirii noastre, dragostea intre noi trebuie sa fie una din virtutile trairii crestine, insa mai presus de acestea trebuie sa asezam dragostea pentru Dumnezeu, pentru Adevar si marturisirea dreptei credinte, caci fara acestea toate devin litera moarta.

Daca Biserica este chiar Iisus Hristos, iar Hristos este in comuniunea desavarsita a Persoanelor Sfintei Treimi, deci si Biserica fiind in aceiasi comuniune desavarsita in Sfanta Treime, cu prisosinta este a mai adauga ca nici schisma, nici erezia, nici ecumenismul sau alte nelegiuiri potrivnice dumnezeirii, nu pot niciodata ajunge la Sfanta Treime.

Iar cei ramasi in afara Sfintei Treimi, au pierdut definitiv mantuirea si implicit mostenirea Imparatiei cerurilor, scopul prim si ultim al vietii noastre pamantesti.

Când Biserica lui Hristos este necinstită, trebuie să ai frică de tăcere, iar adevărul să fie pâinea cea de toate zilele.

vineri, 17 septembrie 2010

Valentin
Vizitator


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum